Retalls

Dejando en los portales los ecos de tus susurros

buscando cualquier rincón sin luz

dijous, 9 d’abril del 2009

Las flores crecen hasta en el cielo, pa los amigos que allí tenemos



Ja ha arribat la primavera ací a Gdansk, i la veritat es que la gent l'esperava amb ganes. Els polonesos es pasen el dia al carrer fent barbacoes, peró com si estigueren bojos. I l'organitzen en 2 minuts. Ja pot haver eixit un poc el sol de matí, que els dona moral per a aguantar al carrer fins a les 2 de la nit.

Hi ha dies que fa bon temps de veres, peró altres, jo almenys tinc fred. Una conversació d'aquests personatjes per a decidir-se a fer una barbacoa un dia d'aquests pot ser més o menys així:

- Ie Tomachowski, crec que he vist un raig de sol.
- Estàs segura Mariowa?
- Jo juraria que si...
- A vore quans graus fa... 7... açó és xauxa.
- Va, trau el grill que hui hi ha jaleo.

El dissabte passat es va convocar una barbacoa al parc d'avant d'una residència. Ací tenim una especie de foro, i envies un correu i li aplega a tot el món. Porteu les vostres birres i algunes salxitxes, deia. Tú apegues allí, i on veges lloc a algún grill deixes caure la teua carn i ningú et diu res. Fàcil ens reunirem allí vora 250 persones.

Un consell, si aneu a menjar salxitxes a altre país, descobriu primer com es mengen. El plàstic que les recobreix ací no és molt sabrós. Ni molt digestiu.

Així que enguany m'he perdut les paelles, peró almenys he tastat el rotllet d'estar menjant i beguent a l'aire lliure, amb la gent que coneixes i coneguent a la que que no (encara que sense congues, sense "como no te voy a querer"...). Peró el irlandès es trau una flauteta que té, un altre toca la guitarra i sobra.

Ara a Pasqua açó es quedarà prou abandonat, tots se'n tornen a casa o fan algún viatge. Els més atrevits estàn ja recorreguent mitja Europa (Bucarest, Sofia, San Petersburg, Istanbul, i me'n deixe algún). Antonio, Dani, Ramón i jo ens anem aquesta nit a Berlín. Agafem el tren a les 22.00; arribem a Berlín a les 7 del matí. Peró no passa res, portem birres.

Al final farè aquest viatge ara, i no amb vosaltres a juny-juliol, perque em ve millor. Peró intentaré ficar a Ramón a fer congues en el metro per a que no se'm faça estrany. Ja vos contarè.

Disfruteu de les vacances familia.

Salut!

1 comentari: